EHF EUROPEAN CUP - Ciprioții de la Parnassos Strovolou vor să producă surpriza în fața echipei CS Minaur

Echipa de handbal masculin CS Minaur vrea să cucerească în acest sezon competiția EHF European Cup (fosta Challenge Cup).

EHF EUROPEAN CUP - Ciprioții de la Parnassos Strovolou vor să producă surpriza în fața echipei CS Minaur

Băimărenii intră în competiție direct în turul III (16-imi de finală), urmând să întâlnească formația Parnassos Strovolou. Ambele meciuri se vor disputa la Nicosia (Sala Tassos Papadopoulos-Elefteria), fără spectatori. Jocurile sunt programate sâmbătă, 12 decembrie, și duminică, 13 decembrie, de la ora 17 (ora locală) și vor fi arbitrate de grecii Panagiotis Naskos și Vasili Charitsos.

Datorită valorii lotului, CS Minaur este mare favorită în această dublă întâlnire. Cu toate acestea, ciprioții spun că vor încerca să producă o surpriză.

”Luptăm cu o echipă foarte puternică care își propune să câștige competiția în acest sezon. Din asta se înțelege ușor valoarea adversarului, dar vom avea noi șanse. Jucătorii noștri și staff-ul tehnic sunt gata de meci, s-au pregătit în cel mai bun mod posibil. Scopul nostru este să ne prezentăm foarte bine pentru a face Ciprul mândru. Vrem să ne autodepășim”, a declarat Peter Pambos, antrenorul secund al echipei Parnassos Strovolou.

„Este important că Parnassos a ajuns pentru a doua oară în istorie în această fază a comnpetiției, ceea ce reflectă munca depusă la echipă. În turul antrerior am învins o echipă tare, dar acum adversarul este mult mai puternic. Minaur vine să se califice. Putem și vom lupta cu respect în fața acestui adversar, dar nu cu frică” a adăugat grecul Dimitris Stoumbis, component al echipei Parnassos Strovolou.

În turul II al EHF European Cup (fostă Cahallenge Cup), Parnassos Strovolou a trecut de echipa italiană Raimond Sassari cu scorul general de 56-53 (29-25 și 27-28). Ambele manșe s-au disputat la Nicosia.

În ediția precedentă a competiției, formația cipriotă a fost eliminată de CSM București în turul III, după o dublă înfrângere (14-47, acasă, și 24-32, în deplasare).

Lotul formației Parnassos Strovolou este alcătuit în mare majoritate din jucători autohtoni, dar sunt și patru stranieri. Este vorba de Davide Lazzarin (Italia, 28 ani, extremă stânga), Egor Evdokimov (Rusia, 38 ani, inter stânga), Dimitrios Stoumpis (Grecia, 32 ani, centru) și Dimitrios Giannopoulos (Grecia, 29 ani, centru).

CS Minaur abordează cele două partide cu un moral bun după ultima victorie obținută în Liga Zimbrilor cu CSM Făgăraș (31-25), în urma căreia a urcat pe locul 4 în clasament.

M. S.