EFECT CANCERIGEN – Dieta poate influența apariția cancerului de sân

Rezultatul analizei a 20 de studii arată că dieta poate avea o mare influență asupra apariției cancerului de sân.

EFECT CANCERIGEN – Dieta poate influența apariția cancerului de sân
Cancerul de sân este influențat de dietă

Dieta poate influența riscul de cancer la sân. Acesta este rezultatul unei analize a 20 de studii efectuate de cercetători de la Harvard T.H. Chan School of Public Health, care a fost publicată online de revista Cancer. Potrivit analizei, femeile care au consumat cele mai multe fibre aveau 8% mai puțin șanse de a dezvolta cancer de sân, în comparație cu femeile care au consumat alimente cu cel mai mic conținut de fibre.

Reducerea riscului de cancer de sân a fost observată atât pentru cancerul de sân premenopauză, cât și pentru postmenopauză, precum și pentru diferite tipuri de cancer de sân, inclusiv pentru cele care au fost receptori de estrogen și progesteron - pozitivi și receptori estrogeni și progesteron-negativi. Cercetătorii de la Harvard T.H. Chan School of Public Health au spus că reducerea se poate datora efectului fibrelor în reducerea nivelului de zahăr din sânge și a nivelului de estrogen din organism.

Indiferent dacă aceste concluzii sunt confirmate de cercetări suplimentare, creșterea aportului de fibre este o idee bună, deoarece aduce și alte beneficii pentru sănătate.