EDUCAȚIE - Școala în comunitățile sărace din Maramureș

Soluții pentru copiii din comunitățile sărace din Maramureș.

EDUCAȚIE - Școala în comunitățile sărace din Maramureș
În această perioadă, în care autorităție au stabilit că școala se face exclisiv online, cel mai greu le este copiilor din comunitățile sărace. Pentru aceștia, Internetul este doar un vis, dar, în același timp, nu pot fi abandonați de sistemul de învățământ.  
"Dascăli de la Școala Gimnazială Sarasău, învățătoare, directorul școlii, împreună cu inspectorul școlar pentru Istorie și discipline socio-umane au lucrat azi cu preșcolarii și elevii de pe Ulița Pădurii, folosind fișe de lucru și auxiliare didactice.
De asemenea, copiii din comuna Remeți ("Surdic”, „Mociar”, „Carieră”, „Piatra 2”) continuă învățarea cu doamna învățătoare și cu profesorul de limba ucraineană, care au identificat soluții în acest sens și îi vizitează în comunitate.
Prin grija sponsorilor, preșcolarii și elevii au primit pachete cu rechizite școlare. În activitățile de susținere s-au implicat, alături de cadrele didactice, voluntari de la Clubul „Interact”, Asociația „Traista cu bunătăți” și Cercul „Gemina” din cadrul Colegiului Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației", informează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.
M. S.