ECONOMIE - Cifra de afaceri în scădere în Maramureș

În primele zece luni din 2020 cifra de afaceri a scăzut cu 5?ță de aceeași perioadă a anului precedent, semn că restrângerea sau chiar suspendarea activității unor firme din cauza pandemiei de coronavirus începe să se simtă din plin pe plan economic.

ECONOMIE - Cifra de afaceri în scădere în Maramureș
crescendo.ro

 “Indicele valoric al cifrei de afaceri totală (cifra de afaceri totală provine atât din activitatea principală, cât și din activitățile secundare ale unităților cu profil industrial) a unităților industriale în perioada 1.I – 31.X. 2020, a fost mai mic cu 5,0% față de aceeași perioadă din anul 2019. În totalul cifrei de afaceri, ponderi mai însemnate au deținut activitățile: fabricarea de mobilă 29,4% fabricarea echipamentelor electrice 25,0%, prelucrarea lemnului 12,3%, fabricarea produselor din cauciuc și mase plastice 5,3%, industria alimentară 5,6%, industria metalurgică 8,7%, industria construcțiilor metalice și a produselor din metal 3,8%, fabricarea articolelor de îmbracăminte 0,9%”, a precizat conducerea Direcției Județene de Statistică Maramureș, în raportul pentru luna octombrie 2020.

În același timp, și-n cazul producției industriale s-au raportat scăderi față de anul 2019. “Producția industrială realizată în perioada 1.I-31.X.2020, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2019 a scăzut cu 8,5% în volum absolut”, mai precizează DJS Maramureș.

A.H.