ECONOMIE - Ce atuuri au angajații din Maramureș

Angajații din Maramureș au o serie de atuu-uri față de angajații din alte zone ale țării.

ECONOMIE - Ce atuuri au angajații din Maramureș

Conform conducerii Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Maramureș forța de muncă din județul nostru este atractivă pentru investitori din anumite puncte de vedere care merită luate în calcul.

Astfel, angajații din Maramureș sunt mai serioși și mai loiali, trăsături pe care firmele le caută în momentul în care doresc să investească în județul nostru.

”Noi aici avem în primul rând oameni serioși, loiali și harnici. Ca și forță de muncă, prima condiție și cea mai importantă este îndeplinită. Mai trebuie investit în pregătirea și calificarealor în funcție de specificul activităților”, a declarat Florentin Tuș, președintele CCI Maramureș.

Aceste trăsături însă sunt și în detrimentul Maramureșului, deoarece forța de muncă din județul nostru poate să-și găsească ușor de lucru în orașele mari din jur, unde calitatea vieții este mai ridicată și salariile automat mai mari. Clujul este din acest punct de vedere cel mai mare magnet de forță de muncă cu studii superioare. 

”Sigur că te lovești și de lipsa forței de muncă, fie ea calificată sau de bază. Mulți dintre cei care termină studiile superioare le termină în alte părți și preferă să se oreinteze spre zone apropiate unde nivelul de trai și calitatea vieții este mai ridicată și mă refer aici la zona Clujului. Noi trebuie să fim conștienți că nu o să putem niciodată să ne comparăm cu Clujul”, a mai precizat Florentin Tuș. 

În mare parte însă, Maramureșul a reușit să-și păstreze aici marii investitori, inclusiv cei străini. Chiar dacă pandemia a afectat activitatea unor firme mari, care au fost nevoite să-și restructureze activitatea, deocamdată județul nostru nu a pierdut investitori de la declanșarea pandemiei de coronavirus. 

A.H.