ECONOMIE - Salariul mediu brut în creștere în Maramureș

Salariul mediu brut a continuat să crească în fiecare an în Maramureș. Cu toate acestea, suntem departe de media națională sau a Regiunii de Nord-Vest.

ECONOMIE - Salariul mediu brut în creștere în Maramureș

Tendința de creștere a salariului mediu brut în Maramureș s-a menținut și anul trecut în Maramureș, după cum precizează conducerea Camerei de Comerț și Industrie Maramureș. Astfel, în anul 2019, salariul mediu brut a crescut cu aproximativ 500 lei față de anul precedent. 

”Salariul mediu brut la nivelul județului a crescut față de 2018 cu aproape 500 de lei. Acum la nivelul județului Maramureș salariul mediu brut este de 3.929 lei la nivelul anului 2019, dar oricum este mult mai mic față de Regiunea de Nord-Vest unde salariul mediu brut este de 4.491 lei. La nivel național salariul mediu brut este de 4.853 lei. Aici ne aflăm din nou în coada clasamentului, ceea ce nu este un lucru foarte bun”, a declarat Florentin Tuș, președintele CCI Maramureș.

Pe de altă parte însă, salariile mici atrag investitorii, care găsesc în Maramureș mană de lucru ieftină.

”Acest lucru reprezintă pe moment și o oportunitate pentru investitori. Pe lângă alți factori care influențează deciziile de business, un nivel scăzut al salariilor din zonă atrage sau stimulează investitorii. Nu este un factor pe care trebuie să ne bazăm. Important ar fi ca nivelul salariului să crească, pentru că atunci crește calitatea vieții și acesta este scopul. Trebuie să găsim și alte instrumente ca să atragem investitorii și să promovăm investițiile, nu să ne bazăm pe un nivel mic al salariilor”, a mai precizat Florentin Tuș. 

La nivelul anului 2019, salariul mediu brut în Maramureș a fost cu 19% sub media națională și cu 12% sub media Regiunii de Nord-Vest.

A.H.