ECHIPE PROBABILE - CSM Știința și Steaua se întâlnesc în finala Cupei României (sâmbătă, ora 12, TVR 1)

O nouă finală pentru CSM Știința Baia Mare.

ECHIPE PROBABILE - CSM Știința și Steaua se întâlnesc în finala Cupei României (sâmbătă, ora 12, TVR 1)

Ediția 2020 a finalei Cupei României la rugby va aduce față în față echipele CSM Știința Baia Mare și Steaua București. Ultimul act al competiției se va desfășura în capitală sâmbătă, 29 noiembrie, de la ora 12, pe stadionul „Olimpia”. Partida va fi transmisă, în direct, de postul de televiziune TVR1.

CSM Știința vrea să realizeze eventul, după ce a câștigat în acest an și SuperLiga, competiție la finalul căreia Steaua s-a clasat pe locul trei.

„Băieții sunt concentrați, au dat totul pe teren în această perioadă, toți ne dorim să câștigăm această finală. Nu știu de câte ori ai șansa ca sportiv să joci două finale într-un sezon, să ai șansa de a le câștiga pe ambele, așa că avem o motivație extraordinară. Pentru noi, pentru echipă, pentru mine, ar fi ceva tare frumos.

Nu am mai avut de ceva vreme eventul. Sunt de două sezoane aici la Baia Mare, am jucat de două ori finala SuperLigii, am câștigat-o de fiecare dată. Ne dorim mult să câștigăm și Cupa României, ar fi o mare realizare sportivă, pentru noi, pentru club, pentru suporteri, pentru familii, să aduci două trofee într-un an. Până la urmă pentru asta mergi la antrenament, pentru asta muncești.

Suntem obișnuiți să jucăm cu presiune, presiune a fost întotdeauna. Baia Mare este o echipă care a jucat toate finalele, presiune este mai mereu, la fiecare meci, toată lumea își dorește să câștigi mereu, ne-am învățat cu ea. Ne dorim să arătăm și acum că suntem echipa cea mai bună din țară”, a declarat Dorin Manole (CSM Știința), pentru super-liga.ro.

„A fost un an greu, cu pandemie, cu pauză, cu antrenamente acasă, cu antrenamente individuale la teren, cu stat în izolare, cu toată situația aceasta nouă pentru toți. Avem nevoie să câștigăm această cupă, avem nevoie de trofeu pentru că am muncit enorm de mult și avem nevoie de această victorie pentru noi, pentru echipă, în primul rând.

Noi suntem primii care avem așteptări de la noi. Nu știu dacă e vreo presiune, însă dacă noi reușim să punem în meci tot ce facem la antrenamente, o să fie bine. Problema este că în perioada aceasta nu ne-am antrenat ca de obicei, nu a fost pregătirea aceea constantă din sezoanele trecute. A fost greu și felul  în care ne-am pregătit, multă pregătire fizică, puțin cu balonul, fără contact, dar cu toate acestea, suntem aici și sper să avem puterea să lăsăm în urmă acele momente și să câștigăm meciul, în primul rând pentru noi”, a adăugat Viorel Lucaci (Steaua București).

#Drumul spre finală al celor două echipe

Competiția a pornit la drum în acest sezon cu cele șase echipe din SuperLiga națională, împărțite în două grupe (pe criterii geografice).

Din Grupa A au făcut parte CSM Știința Baia Mare, SCM Timișoara și Universitatea Cluj-Napoca, iar în grupa B au fost repartizate Steaua București, Dinamo București și Tomitanii Constanța. Meciurile au fost programate tur-retur.

Din păcate, din cauza pandemiei de coronavirus, în grupa A s-a disputat o singură partidă, CSM Știința Baia Mare - Universitatea Cluj-Napoca 96-6 (19 septembrie). Celelalte partide au fost decise la „masa verde”. Din acest punct de vedere, „zimbrii” au un handicap important în fața adversarilor de azi, care au la activ patru jocuri oficiale.

|n grupa B nu s-a jucat un singur meci, Dinamo București – Tomitanii Constanța 5-0. Steaua a câștigat toate partidele disputate: 62-20 și 36-6 cu Tomitanii Constanța, 50-10 și 38-14 cu Dinamo.   

Echipe probabile:

- CSM Știința: 1. Constantin Pristăviță, 2. Ovidiu Cojocaru, 3. Revazi Dugladze, 4. Florian Roșu, 5. Marius Dănilă, 6. Dumani Mtya, 7. Jacob Immelman, 8. Beka Bitsadze, 9. Helarius Kisting, 10. Taniela Maravunawasawasa, 11. Taliauli Sikuea, 12. Sione Fakaosilea, 13. Jason Tomane, 14. Ionuț Botezatu, 15. Paul Popoaia. Rezerve: 16. Iulian Harțig, 17. Mihai Dico, 18. Domițian Mureșan, 19. Silviu Grădinaru, 20. Alexandru Alexe, 21. Alexandru Țiglă, 22. Dorin Manole, 23. Adrian Apostol. Antrenori: Eugen Apjok și Paul Rusu.

- Steaua: 1. Alexandru Sacin, 2. Florin Bărdașu, 3. Nika Pataraia, 4. Marcel Rusu, 5. Matthew Tweddle, 6. Cristian Strătilă, 7. Kuselo Moyake, 8. Eseria Vueti, 9. Julien Bartoli, 10. Tudor Boldor, 11. Florin Popa, 12. Fonovai Tangimana, 13. Claudiu Ioniță, 14. Alexandru Porojan, 15. Lama Sioeli. Rezerve: 16. Cristian Pană, 17. Nicolae Nere, 18. Vlad Bădălicescu, 19. Viorel Lucaci, 20. Tudor Butnariu, 21. Florin Surugiu, 22. Daniel Plai, 23. Florin Vlaicu. Antrenori: Dănuț Dumbravă și Marcel Mihalache.

M. S.

foto frr.ro