E OFICIAL - Verificări în stațiunea Izvoare

Stațiunea Izvoare este unul din locurile preferate de maramureșeni pentru petrecerea timpului liber, fie iarnă, fie vară. Sunt mulți cei care s-au plâns că acolo au fost tăiați fără milă arbori care dădeau farmec locului, iar acum apar case de vacanță.

E OFICIAL - Verificări în stațiunea Izvoare
Se știe că în sezonul de iarnă societatea care se ocupă de drumurile județene este și cea care asigură deszăpezirea tronsoanelor de drumuri județene din Maramureș.
”Am verificat în special starea carosabilului, având în vedere că, deși nu este un drum foarte frecventat de maramureșeni, sunt turiști care preferă să iasă în natură, în această zonă. De asemenea, frecvent, rigolele sunt pline de frunze, pietriș sau nisip. Pentru a nu avea surprize neplăcute, inundații pe anumite porțiuni de drum sau blocaje din cauza aluviunilor, am discutat cu conducerea societății Drumuri și Poduri, care a spus că se vor ocupa de acest aspect”, a punctat Radu Trufan, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș.
Conducerea societății care se ocupă de drumurile județene dă asigurări că la nivelul județului toate tronsoanele de drumuri județene aflate în administrația societății sunt curățate. Ce se știe este că până în momentul de față s-a intervenit cu 1.000 de tone de sare și 1.000 de tone de nisip pentru îndepărtarea poleiului și a zăpezii, acolo unde a fost nevoie. Oficialii Consiliului Județean dau asigurări că toate utilajele sunt pregătite să intervină astfel încât sectoarele de drumuri județene să fie în permanență curățate pentru a asigura siguranța șoferilor aflați în trafic.
H.D.