E BAI - Nu știm unde vom duce gunoaiele Maramureșului

Lucrurile nu sunt deloc simple în acest moment pentru maramureșeni. Care nu înțeleg cat de gravă este situația. Sunt șanse mari ca să rămânem cu gunoiul la poartă sau să ne crească facturile foarte mult. Și asta pentru că Maramureșul nu are acum un loc unde să ducă gunoaiele din Maramureșul Istoric.

E BAI - Nu știm unde vom duce gunoaiele Maramureșului

Nici dincoace de Gutâi lucrurile nu arată bine. Groapa de gunoi din Baia Mare se închide și ea în maxim o lună de zile, după care trebuie să căutăm și aici locație pentru o nouă groapă de gunoi. Azi la Șomcuta Mare a fost agitație mare, trebuia să fie o ședință extraordinară de Consiliu Local, trebuia să se voteze trecerea în domeniul privat al orașului și dezmembrarea unei suprafețe de 3 ha pentru construirea depozitului temporar de gunoi. Dar nu a mai fost. Primarul Gheorghe Buda a retras singurul proiect de pe ordinea de zi, iar apoi s-au dus discuții pe acest subiect. Oamenii și-au spus rând pe rând nemulțumirile, au fost transmisiuni live de la fața locului, totul pentru a vedea toată lumea despre ce se vorbește acolo. 

Cert este că deocamdată soluția gropii de gunoi de la Șomcuta Mare a picat. Deocamdată, căci undeva va trebui să ducem acest gunoi. Fiecare zi de întârziere înseamnă și mai multe probleme. Rămân în picicoare celelalte variante propuse - Arieșu de Pădure, respectiv la Fărcașa. Un lucru e clar - nu e o problemă ușor de rezolvat în condițiile în care niciun maramureșean nu vrea la el în localitate groapă de gunoi. Și nu o vor din cauza stilului de lucru românesc - maramureșenii au văzut cum e lucrezi românește la Fărcașa, unde autoritățile județene se chinuie de ani de zile să termine ceea ce la început era un proiect despre care se spunea că va aduce bunăstare locuitorilor din zonă. Și nu a adus nimic deocamdată, decât bani cheltuiți de la județ. 

H.D.