DUMANSKA NU A FOST DE AJUNS - România a pierdut cu Germania în meciul de debut la Campionatul European

Partida România - Germania a fost meciul de deschidere al Campionatului European de Handbal feminin 2020.

DUMANSKA NU A FOST DE AJUNS - România a pierdut cu Germania în meciul de debut la Campionatul European

România a debutat azi cu o înfrângere la EHF Euro 2020, după un meci pe care l-a început foarte prost și l-a terminat fără vlagă.

România – Germania 19-22 (10-13)

România: Dumanska, Măzăreanu – Dincă 1 gol/din 2 aruncări, Subțirică-Iovănescu 2/2, E. Buceschi 3/8, Neagu 4/14, Țicu, Laslo 3/4, A. Popa 1/1, L. Popa 0/1, Polocoșer, Ostase 3/4, Seraficeanu 1/3, Iuganu 1/2, Savu 0/2, Dindiligan.

Germania: Eckerle, Roch – Zampf 2/2, Berger 2/4, Grisjeels 1/4, Smits 1/2, Behnke 0/2,  Naidzinavicius 4/6, Bolk 4/9, Grosmann, Weigel 0/1, Lott, Maidhof 4/7, Lauenroth 3/7, Minevskaja 1/2, Schulze 0/1.

Au arbitrat: Julie și Charlotte Bonaventura

Problemele selecționatei României sunt multe și de toate felurile și nu aveau cum să nu-și pună amprenta asupra evoluției în meciul cu Germania, o echipă tare, dar nu de top. Totuși suporterii au sperat că tricolorele vor prinde o zi foarte bună, selecționerul Bogdan Burcea va găsi soluții tactice geniale sau Cristina Neagu va reuși încă o dată să-și conducă, de una singură, echipa spre victorie.

Din păcate nu s-a întâmplat acest lucru, iar rezultatul a fost oarecum previzibil. Tricolorele au început foarte prost meciul și în min. 13 nemțoaicele aveau deja un avantaj de șase goluri (2-8). Până la pauză România a reușit să strângă scorul (10-13), iar debutul reprizei a doua ne-a dat mari speranțe. Scorul a devenit egal în min. 36 (14-14), iar la 15-15 Lorena Ostase a ratat singură cu portarul, acesta fiind singurul moment din joc în care România a avut șansa să preia conducerea. În continuare nemțoaicele au preluat inițiativa și au câștigat meritat, deși pe final de meci tricolorele se pot considera dezavantajate de unele decizii ale surorilor Bonaventura.

Cea mai bună jucătoare a României a post portarul Yuliya Dumanska (15 intervenții, a apărat 3 de 7 metri) și ar mai fi de consemnat doar debutul promițător în naționala României a Andreei Popa și a Alexandrei Subțirică-Iovănescu.

Sâmbătă, de la ora 17, România întâlnește Polonia în a doua partidă din cadrul grupei D.

m. s.