DREPT LA REPLICĂ - Școala Lucian Blaga

Conducerea Școlii Lucian Blaga din Baia Mare a trimis un drept la replică redacției Axanews.ro cu privire la un articol în care se făcea referire la profesorii care erau întrebați despre viața lor sexuală în cadrul unor chestionare primite de fiecare dascăl în parte, parte a unui program în care a fost inclusă și această unitate de învățământ. Îl publicăm mai jos integral.

DREPT LA REPLICĂ - Școala Lucian Blaga

“Școala Gimnazială “Lucian Blaga” Baia Mare, Maramureș a fost selectată în cadrul Programului de transformare a școlilor “Povestea”, dezvoltat de Wellbeing Institute și Mind Education în parteneriat cu Transylvania College și Școala pentru cuplu.

 • Programul “Povestea” este un program unic care vine în sprijinul elevilor, profesorilor, directorilor, personalului administrativ și parinților din școlile din România, pentru transformarea acestora în comunități ale încrederii, bunătății și bucuriei.
 • Programul “Povestea” a luat naștere din dorința de a transforma școlile care sunt niște medii cu un nivel foarte mare de stres, anxietate și neîncredere, în care sănătatea emoțională și mentală sunt ignorate atât în cazul copiilor, cât și al adulților – în medii în care copiii se simt în siguranță, au încredere în forțele proprii, iar părinții și profesorii învață să fie prezenți din punct de vedere emoțional în rolurile lor și în viețile copiilor. Programul “Povestea” construiește comunități sustenabile care vor dezvolta liderii de care România are nevoie.
 • Școala Gimnazială “Lucian Blaga” Baia Mare a intrat în programul “Povestea” alături de alte 54 de unități de învățământ la nivel național.
 • În primii doi ani, Școala Gimnazială “Lucian Blaga” Baia Mare va beneficia de intervențiile de bază care se adresează în principal profesorilor și echipei administrative, care vor înțelege ce trebuie să transforme în cultura clasei și în relațiile dintre ei (fie cu copiii, colegii sau părinții). Urmează un audit, ale căruir concluzii vor contura un plan de intervenții specific comunității pentru următorii doi ani. În ultimul an, reprezentanții fiecărei școli urmează să demonstreze că își doresc și pot să susțină transformarea din școală și să obțină certificarea de “Școala încrederii”.
 • Programul “Povestea” include o activitate de cercetare care presupune aplicarea unor chestionare fără caracter obligatoriu.
 • Chestionarele nu sunt concepute sau gestionate de instituția noastră, fiind recunoscute la nivel internațional și privesc doar dezvoltarea personală a fiecărui individ.”
 • Cu stimă,

  Școala Gimnazială “LUCIAN BLAGA” Baia Mare,

  Popovič Ioana Delia – Director