DOSAR PENAL - Profesor anchetat de autorități pentru că nu purta mască de protecție la ore

Un profesor s-a ales cu dosar penal după ce autoritățile au constatat că acesta nu purta masca de protecție la ore. Ba mai mult, acesta ar fi încercat să convingă și alte cadre didactice să nu poarte masca de protecție.

DOSAR PENAL - Profesor anchetat de autorități pentru că nu purta mască de protecție la ore
La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află înregistrat dosarul cu nr. 4501/P/2020 in care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunile de zădămicirea combaterii bolilor, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi abuzul în serviciu. Autoritățile orădene au constatat că de la începutul anului şcolar 2020-2021, respectiv din data de 01.09.2020, profesoara X, titular la Şcoala Gimnazială nr. l Bulz şi cu completarea normei didactice la Şcoala Gimnazială Dacia Oradea, nu a purtat mască de protecţie impusă în contextul actual al riscului de infecţie cu virusul Sars Cov 2, fiindu-i atrasă atenţia în repetate rânduri cu privire la acest aspect, însă aceasta nu s-a conformat. De asemenea, numita X a instigat şi alte cadre didactice şi părinţi de a nu purta mască sau de a lăsa copiii fără mască la orele de limba engleză.
„Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cadrul urmăririi penale sunt reglementate în Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.