DOLIU ÎN FOTBAL - A murit Mircea Bolba. A antrenat pentru o scurtă periodă în Baia Mare

Pierdere importantă pentru fotbalul din nord-vestul țării.

DOLIU ÎN FOTBAL - A murit Mircea Bolba. A antrenat pentru o scurtă periodă în Baia Mare

S-a stins din viață, la vârsta de 59 de ani, fostul fotbalist Mircea Bolba. El a decedat pe un pat de spital, din cauza unor probleme de sănătate mai vechi, dar și a infectării cu virusul Covid-19. 

Născut în Craidorolț (jud. Satu Mare), în 30 octombrie 1961, Mircea Bolba a debutat la Olimpia Satu Mare în 1977, iar în sezonul 1980-1981 s-a transferat la Steaua București. Apoi, a mai jucat la ASA Târgu Mureș, Politehnica Timișoara, FC Bihor Oradea, Sportul 30 Decembrie, Evagoras Paphos (Cipru), Armătura Zalău și Inter Sibiu. Cariera și-a încheiat-o tot la Olimpia Satu Mare, în 1995. Are în palmares 158 de partide jucate, în care a marcat 101 goluri. 

Cea mai importantă performanță a carierei de fotbalist este locul 3 la Campionatul Mondial de Fotbal pentru Tineret  (Australia, 1981) cu reprezentativa U21 a României, din care a făcut parte și maramureșeanul Ioan Tătăran.

Ca antrenor sau manager a pregătit echipele Olimpia Satu Mare II, Olimpia Satu Mare, Turul Micula, Fink Fenster Petrești, Talna Orașul Nou, Unirea Dej, FC Maramureș Universitar, Silvania Șimleu Silvaniei, Arieșul Turda și Someșul Dej. La FC Maramureș Universitar Baia Mare a fost o scurtă perioadă în staff-ul echipei (ianuarie-martie 2011).

M. S.