DISPOZITIVE - Fugarii de poliție, opriți “la țepi” în Maramureș

Recent, au intrat în dotarea polițiștilor 400 de complete de blocare a trecerii auto, utilizate în cazul celor despre care există indicii că ar fi comis infracțiuni și care nu se conformează semnalului de oprire al polițistului rutier. Aceste dispozitive au rolul de a preveni producerea de evenimente grave, prin blocarea autovehicului.

DISPOZITIVE - Fugarii de poliție, opriți “la țepi” în Maramureș

Și polițiștii maramureșeni au fost dotați recent cu astfel de dispozitive, conform informațiilor furnizate de către Serviciul Rutier Maramureș.“Avem 11 astfel de dispozitive care au fost date deja în folosință la nivel de județ. Ele sunt necesare pentru că avem și noi șoferi agresivi care nu întotdeauna opresc la semnalele noastre. Însă vreau să vă spun că există riscul ca folosirea unor astfel de dispozitive de oprire forțată, pe fondul vitezei excesive a conducătorului de vehicul care nu se conformează semnalelor polițiștilor, să producă un accident cu urmări grave. În sensul că încercăm să avem tact, nu este de dorit ca urmările să fie mai grave decat ceea ce intenționăm noi, adică nu dorim ca cel care nu oprește la semnal să decedeze în urma folosirii acestor dispozitive și le considerăm un fel de măsură extremă.

Încercăm să trecem la urmărirea acelui vehicul, cu semnalele acustice și luminoase pornite, cu mesaje vocale prin portavoce, să contactăm alte echipaje care ar putea veni în sprijinul nostru, iar în situația în care aceste măsuri întreprinse nu dau rezultate să trecem la folosirea dispozitivelor de care vorbeam mai sus. Nu ne dorim ca cel de la volan să decedeze sau să avem pagube materiale însemnate”, a declarat, pentru “Axanews.ro”, Dorin Gherman, șeful Serviciului Rutier Maramureș. În Maramureș avem 11 subunități de poliție care au formațiuni de poliție rutieră, cate un astfel de dispozitiv fiind primit de fiecare subunitate în parte.

H.D