DIPLOMĂ DE STUDII FALSĂ - Deputatul Norbert Apjok, exclus din UDMR

Norbert Apjok nu demisionează.

DIPLOMĂ DE STUDII FALSĂ - Deputatul Norbert Apjok, exclus din UDMR

Luni, Consiliul Permanent al UDMR a decis retragerea sprijinului politic și excluderea din partid a deputatului Norbert Apjok. Decizia a venit după ce membrii Comisiei de Etică și Disciplină au constatat că Norbert Apjok a prezentat o diplomă de studii superioare falsă, un criteriu obligatoriu la stabilirea candidaților fiind absolvirea de studii superioare. Norbert Apjok a atașat la candidatura sa diploma obținută la un curs de comerț electronic din Anglia, despre care a afirmat că i s-a spus că este un curs de studii superioare.

În biografia sa, de pe site-ul Camerei Deputaților, Apjok a specificat ca ultimul nivel de studiu absolvirea Liceului Németh László din Baia Mare. Cu patru zile înaintea alegerilor parlamentare din decembrie, Apjok a transmis conducerii partidului o declarație în care a precizat că – în cazul alegerii sale – va renunța la mandatul de deputat. Două zile mai târziu a și înregistrat cererea de demisie la organizația teritorială a UDMR. La scrutinul parlamentar însă UDMR a obținut un loc de deputat în județul Maramureș care, potrivit legii, i-a revenit primului de pe listă, respectiv lui Norbert Apjok.

#Voi servi în continuare comunitatea maghiară și maramureșenii

Contactat de „Glasul Maramureșului”, Norbert Apjok a transmis că nu își va da demisia din Parlament, va rămâne deputat independent. Deputatul a transmis, a doua zi după excludere, un comunicat în care arată că admite dar „ținând cont de situația actuală din județul nostrum, nu consider o măsură menită să slujească interesele comunității decizia Consiliului Permanent al UDMR, cu privire la votul de neîncredere și excluderea mea din organizație”.

Deputatul spune că a recunoscut official că a greșit, și-a cerut scuze, “am declarat în repetate rânduri că mă voi supune sancțiunilor pe care mi le vor aplica, dar nu voi renunța să lucrez în continuare în folosul comunității pe care o reprezint”.

Iată cum a motivat Norbert Apjok faptul că nu și-a dat demisia și a rămas în Parlament: “În temeiul Legii nr. 96 din 2006, din momentul în care am depus jurământul de deputat, în timpul exercitării mandatului, deputatul se află în slujba cetățenilor care l-au votat, sau, mai bine spus, în slujba cetățenilor circumscripției electorale. Soarta acestui mandat a fost decisă de către alegători, prin votul lor. Astfel, în momentul de față sunt responsabil față de cei care m-au votat, care m-au însărcinat să-i reprezint în parlament.

Va fi în defavoarea întregii comunități a județului, dar și a Uniunii, dacă interesele maghiarilor din Maramureș nu vor fi reprezentate de către un deputat în culorile UDMR”.

I. V.