DERBY DE MARAMUREȘ - Progresul Șomcuta Mare a furnizat marea surpriză

Azi s-a disputat prima etapă a returului Ligii 3 la fotbal.

DERBY DE MARAMUREȘ - Progresul Șomcuta Mare a furnizat marea surpriză

Surpriză uriașă înregistrată azi pe stadionul "Viorel Mateianu" din Baia Mare. Derby-ul maramureșean dintre CS Minaur și Progresul Șomcuta Mare a fost câștigat meritat de oaspeți, jucătorii băimăreni fiind de nerecunoscut în acest meci. Cert este că la echipa CS Minaur sunt probleme de toate felurile în acest moment, iar atmosfera este una foarte încărcată. În aceste condiții nu are niciun rost să se vorbească despre performanță.

CS Minaur - Progresul Șomcuta Mare 0-2 (0-1)

Minaur: Karoly Fila - Cristian Paul, Jean Prunescu (75 Ionuț Măhălean), Andrei Tînc, Andrei Ofrim, Mircea Donca, Cosmin Berindea (57 Mark Parnău), Bogdan Minteuan, Valer Giurgiu (37 Kristian Szekely), Iuliu Hațiegan (57 Andrei Zete), Sebastian Serediuc. Rezervă neutilizată: Eduard Juhasz. Antrenori: Dorin Toma, Paul Ungureanu, Vasile Șleam.
Progresul: Iuliu Roșiianu - Bogdan Pașca, Bogdan Lazăr. Lorand Lang, Mihai Revesz, Raul Negreanu (60 Tudor Balmoș), Sergiu David (70 Bogdan Bușică), Mihai Gherghel (60 Andrei Tutușa), Cătălin Răduneață Pop (89 Pavel Nemeș), Marco Petrean, Roland Pohl. Rezerve neutilizate: Alexandru Lovasz - Ștefan Illes, Adrian Cormoș. Antrenor: Cristian Bogdan.
Meciul a început practic de la scorul de 0-1, oaspeții reușind să deschidă scorul în secunda 12!!! Progresul a avut lovitura de începere, mingea a ajuns la Răduneață, acesta a făcut două driblinguri după care l-a lansat în adâncime pe Gherghel, care a marcat cu un șut pe jos de la 14 metri lateral dreapta de poarta apărată de Fila. Trei minute mai târziu, Progresul este foarte aproape de al doilea gol, dar mingea șutată de Negreanu a lovit ambele bare laterale ale porții băimărene, dar nu a intrat în poartă.
Băimărenii au replicat prin Donca (bară transversală din lovitură liberă) și Giurgiu (ratare de la șase metri). Prima parte a meciului s-a încheiat cu noi oportunități de a înscrie pentru Progresul Șomcuta Mare, ratate de Pohl și B. Pașca.
Băimărenii nu s-au trezit la realitate nici în repriza secundă. După ocazia ratată de C. Paul, în min. 52 șomcutenii și-au mărit avantajul prin Petrean, care a finalizat din interiorul careului băimărean un contraatac foarte rapid (0-2). Până la final am mai consemnat doar bara lui Serediuc (min. 54) și paradele lui Roșiianu în fața lui Ofrim și Măhălean, în minutele 61 și 77.
Oaspeții au câștigat meciul jucând frumos, în viteză și cu mare determinare. Este o victorie importantă pentru Progresul în lupta pentru salvarea de la retrogradare. În același timp, băimărenii pierd un tempo important în lupta cu SCM Zalău pentru șefia Seriei 10 din Liga 3.
La CS Minaur urmează o ședință de analiză la începutul săptămânii viitoare.
M.S.