DEMENȚĂ – Unele joburi îți cresc substanțial riscul

Unele joburi au fost asociate cu un risc mai mare de demență, arată cercetătorii.

DEMENȚĂ – Unele joburi îți cresc substanțial riscul
Munca grea creșe riscul de demență

Cercetătorii au constatat, în urma unui studiu, că persoanele care fac munc fizică grea au u nric mai mare de demență. Studiu a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga ți oate fi găsit aici
„Înainte de studiu, am presupus că munca fizică grea era asociată cu un risc mai mare de demență. Este ceva ce alte studii au încercat să demonstreze, dar al nostru este primul care conectează cele două lucruri în mod convingător”, spune Kirsten Nabe-Nielsen, profesor la Departamentul de Sănătate Publică de la Universitatea din Copenhaga, care are a condus studiul împreună cu Centrul Național de Cercetare pentru Mediul de Muncă cu ajutorul Spitalului Bispebjerg-Frederiksberg.
Cercetările anterioare susțin că munca fizică grea poate avea un efect negativ asupra circulației sanguine a inimii și, astfel, și asupra alimentării cu sânge a creierului. Asta duce la dezvoltarea bolilor cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arterială, insuficiență cardiacă.
Cercetătorii speră ca rezultatele studiului lor determină companiile să-și schimbe atitudinea și procedurile de lucru protejând muncitorii.