DE SEZON - Controale în magazinele din județ în prag de Sărbători

Inspectorii sanitar-veterinari au demarat controalele specifice Sărbătorilor de Iarnă, controale care vor dura până după Boboteaza de anul viitor.

DE SEZON - Controale în magazinele din județ în prag de Sărbători

În scopul prevenirii apariției toxinfecțiilor alimentare și a descurajării activităților ilicite de comercializare a produselor alimentare; Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș îndeamnă maramureșenii să achiziționeze produse alimentare doar din unități autorizate/înregistrate sanitar veterinar.

„Totodată, până în 07.01.2021, inspectorii D.S.V.S.A. Maramureș vor derula ample acțiuni de control vizând unități de producție, depozitare și comercializare a produselor alimentare precum și unitățile de alimentație publică, vor fi vizate atât aspecte ce sunt reglementate de legislația europeană și națională în domeniul siguranței alimentelor cât și aspecte legate de prevenția și combaterea COVID 19, respectarea dispozițiilor aplicabile stării de alertă și a celor stabilită de Consiliul Județean pentru Situații de Urgență.

Populația ce sacrifică suine în această perioadă este așteptată la sediile C.S.V.S.A.O. din orașele Baia Mare, Sighetu Marmației, Baia Sprie, Seini, Târgu Lăpuș, Vișeu de Sus, Borșa pentru efectuarea examenului trichineloscopic; reamintim că animalele sacrificate în gospodăriile populației sunt destinate exclusiv consumului familial și nu se pot comercializa”, arată oficialii DSVSA Maramureș. 

Programul de lucru în cadrul C.S.V.S.A.O. este zilnic (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică), iar la sediile sus nominalizate sunt afișate și date de contact ale personalului ce activează în cadrul acestora.

Atenție! În zonele supuse restricțiilor pentru Pesta Porcină Africană mișcarea suinelor este restricționată/controlată. Înainte de a achiziționa/comercializa animale consultați medicul veterinar de circumscripție sau personalul D.S.V.S.A. Maramureș pentru a vă informa dacă este permisă ieșirea/intrarea animalelor din/în localitate și condițiile în care aceasta se poate face.

H.D.