DE RASUL LUMII - O profesoară și-a primit banii restanți după 10 ani

O profesoară de engleză din Baia Mare a mărturisit că a primit acum banii datorați de stat pentru creșterile salariale din 2008, care nu au fost aplicate și profesorilor.

DE RASUL LUMII - O profesoară și-a primit banii restanți după 10 ani

Situație de rasul (sau plansul) lumii. O profesoară de engleză din Baia Mare, susține că s-a trezit acum, în prag de sărbători (și de alegeri), cu o sumă considerabilă de bani în cont. După cateva săpături, a ajuns la concluzia că este vorba de fapt de niște sume de bani datorate de către stat, profesorilor. Mai exact sunt creșterile salariale din 2008, care nu s-au aplicat însă și profesorilor, iar aceștia și-au caștigat drepturile salariale în instanță, prin sindicat.

În cazul de față, banii vin din partea statului pentru orele pe care profesoara le-a ținut în 2008  adică... 12 ani mai tarziu.

”Din cate știu, cred că acești bani sunt de fapt sumele datorate de stat cand au fost acele măriri salariale in 2008. Atunci eu am predat la Șincai,timp de un an, eram la plata cu ora. Am primit cam 1.700 lei bani din partea Colegiului Național Gheorghe Șincai. La aceștia se mai adaugă încă 170 lei din altă parte, de la alte școli, unde am predat. Din cate știu, atunci sindicatul a caștigat procesul în instanță și tot așa, mă trezesc cateodată, că ne mai intră niște bani. Banii vin eșalonați, dar niciodată nu știi cand îți intră. Eu am și uitat de ei”, a declarat Laura Moisa, profesoară de engleză. 

Între timp însă, profesoara în cauză a mărturisit că a renunțat la învățămant, s-a reprofilat în domeniul IT și s-a mutat în Timișoara. ”Mi-a plăcut mult să lucrez cu elevii, dar ca și tanăr profesor debutant eu am avut un salar mizerabil. Radea femeia de serviciu de mine că are salar mai mare. Am renunțat la învățămant de aproximativ 7 ani. Îmi pare rău pentru elevi, dar financiar, ca și tanar care nu ai nimic al tău, este foarte greu și atunci salariile erau mult prea mici”, mai mărturisește Laura Moisa.

A.H.