DE RAS LA PETROVA - A vrut să fugă de poliție dar era prea beat

A vrut să fugă de poliție, dar era prea beat. Avea și alte belele pe cap, astfel că acum un tanăr din Rona va avea timp să se gandeasca la ce a făcut.

DE RAS LA PETROVA - A vrut să fugă de poliție dar era prea beat

În timp ce se afla în serviciul de control al traficului rutier, la intrarea în localitatea Petrova, un echipaj de poliţie rutieră a efectuat aseară semnal regulamentar de oprire a unei autoutilitare care circula dinspre  Rona de Sus către Petrova, dar conducătorul autoutilitarei nu a oprit la semnalele efectuate cu bastonul reflectorizant şi lanternele din dotare, continuându-şi deplasarea în viteză spre localitatea Petrova.

„S-a procedat la urmărirea autoutilitarei, iar la un moment dat autoutilitara s-a oprit brusc pe partea dreapta în sensul de mers spre Leordina, iar de la volanul autoutilitarei a coborât conducătorul auto. Acesta a fost identificat de poliţişti ca fiind un  tânăr de 23 ani, din Rona de Sus. Tânărul emana vapori de alcool şi a declarat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat alcoolemia de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost însoţit la Centrul de Permanenţă Ruscova în vederea recoltării probelor biologice, însă acesta a refuzat recoltarea în faţa medicului de gardă.

La faţa locului, după momentul opririi poliţiştii au mai constatat că autoutilitara a intrat pe contrasens şi a acroşat podeţul de beton din dreptul unui imobilul şi a dislocat indicatorul rutier ,,Panou suplimentar pentru trecerea la nivel cu cale ferată””, a anunțat IPJ Maramureș

Verificările în bazele de date au scos la iveală faptul că acesta nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoutilitara are Inspecţia Tehnică Periodică expirată.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice” şi ,,furt în scop de folosinţă”.