DE CRĂCIUN - Strat de zăpadă de 8cm în Maramureș

Si totusi avem și strat de zăpadă în Maramureș. Măsoaară 8 cm și îl găsim la stația meteo Iezer din Pietrosul Rodnei. În rest, plouă din plin în întreg Maramureșul.

DE CRĂCIUN - Strat de zăpadă de 8cm în Maramureș

Potrivit informațiilor furnizate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, cantitatea maxima de precipitatii inregistrată a fost de 19 l/mp în Baia Mare. Vantul a suflat slab, la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă de pană la 61 km/h, la stația meteo Iezer. Temperatura maximă a fost cuprinsă între 2 grade la Ocna Șugatag și 5 grade in Baia Mare. Local la munte și izolat in zonele joase s-a semnalat ceata. Cel mai rece a fost la Cavnic, Targu Lăpuș și Ocna Șugatag 1 grad. Stratul de zăpadă măsura aseară pană la 8 cm, la statia meteo Iezer.

Șoferii trebuie să știe că în acest moment carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si umed. Cerul este acoperit si ploua pe arii extinse in judet. Vantul prezinta intensificari temporare pe creste. Se semnaleaza ceata pe DN17C, iar vizibilitatea in trafic este redusa sub 200 de metri.

„CJSU recomanda conducatorilor auto sa reduca viteza, sa foloseasca luminile de ceata din dotarea autovehiculelor, sa mareasca distanta de siguranta intre vehicule, sa evite manevrele riscante si depasirile. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu sapte utilaje si au imprastiat 45 tone de material antiderapant pe DN18 si DN17C.

Vremea va fi calda pentru aceasta perioada in judet. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse va ploua. In cursul noptii, in zona montana, ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare si se va depune strat nou de zapada. Local cantitatile de apa vor depasi 10-15 l/mp si izolat, indeosebi in zona de munte, 20-25 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari temporare, iar pe crestele inalte rafalele vor depasi 70-80 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 10 grade, iar cele minime intre 3 si 6 grade. Izolat vor fi conditii de ceata”, anunță Prefectura Maramureș. 

H.D.