DESCARCĂ AICI DECLARAȚIA - Groși și Satu Nou de Jos au intrat în carantină din cauza coronavirusului

Numărul mare de cazuri de coronavirus din Groși și Satu Nou de Jos a făcut ca de la nivel central aseară să se decidă carantinarea zonală a celor două localități.

DESCARCĂ AICI DECLARAȚIA - Groși și Satu Nou de Jos au intrat în carantină din cauza coronavirusului
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a primit Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de Stat Dr. Raed Arafat nr. 4659784/2020 privind instituirea carantinei zonale în localitățile Groși și Satu Nou de Jos, începând cu data de 2 noiembrie a.c., ora 05.00, pentru o perioadă de 14 zile.
Președintele CJSU, prefectul Nicolae-Silviu Ungur, a precizat că au fost stabilite o serie de măsuri și responsabilități în aplicarea Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr.4659784/2020. În aceste două localități se va asigura dezinfecția periodică a spațiilor publice după un calendar bine stabilit de Direcția de Sănătate Publică a Județului Maramureș; implicarea medicilor de familie de pe raza comunei în monitorizarea din punct de vedere medical a persoanelor carantinate/izolate la domiciliu/locația declarată; acordarea asistenței medicale a populației din zonă, colectarea deșeurilor și asigurarea funcționării continue a serviciilor de utilități publice, asigurarea continuității aprovizionării cu alimente, medicamente și bunuri de strictă necesitate, identificarea tuturor persoanelor cu domiciliul, reședința ori cu adresa declarată în cele două localități și introducerea acestora în bazele de date dedicate.
Autoritățile județene spun că cabinetele medicale și cabinetele stomatologice își vor desfășura activitatea doar pentru pacienții care au domiciliul/reședința în comună. Controlul măsurilor privind limitarea deplasării persoanelor în/din zona carantinată se vor realiza de către Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Pintea Viteazul” Maramureș sau Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, după caz. Carantinarea zonală s-a instituit ca urmare a evaluării situației epidemiologice, rata incidenței a cazurilor cumulată de 8,05 cazuri la 1000 de locuitori, respectiv avizului de carantinare zonală transmis de către Institutul Național de Sănătate Publică/ Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile. Sunt interzise organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.). Slujbele religioase se vor oficializa doar în exteriorul clădirilor, cu prezența a maxim 20 de persoane.
În aceste două localități se suspendă cursurile școlare care presupun prezența ”față în față” pentru toate unitățile de învățământ, cursurile urmând a se desfășura online. La acest moment avem amplasate filtre rutiere la intrarea și ieșirea din cele două localități pe drumurile comunale DC182B, DC48 și DC79. Tranzitarea localităților Groși și Satu Nou de Jos de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acesteia este permisă, fiind interzisă oprirea / staționarea în această localitate. 
Descarcă aici declarația:

Files