DAR DIN DAR SE FACE RAI - Refugiații din Șomcuta Mare au nevoie de alimente

Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială (ASSOC) din Baia Mare face un apel la comunitate, prin care cere sprijin pentru a aduna alimente pentru refugiații din centrul din Șomcuta Mare.

DAR DIN DAR SE FACE RAI - Refugiații din Șomcuta Mare au nevoie de alimente

Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială (ASSOC) din Baia Mare face un apel la comunitate, prin care cere sprijin pentru a aduna alimente pentru refugiații din centrul din Șomcuta Mare. O bună parte din refugiați sunt adolescenți și copii.

„Refugiații din centrul de la Șomcuta Mare, mulți dintre ei adolescenți și copii, au nevoie de ajutor constând în alimente de bază: orez, cartofi, macaroane, conserve, lapte... și lista poate continua. Donațiile se pot aduce la sediul ASSOC <<Strada Lascăr Pană, nr. 3>>, de unde vor fi transportate la azil”, au precizat responsabilii ASSOC.

Numărul refugiaților care se află în centrul de la Șomcuta Mare a trecut de 200.

Au fugit de război, dar se confruntă cu lipsuri

În centrul maramureșean n-au mai fost găzduiți de ani buni atât de mulți refugiați. Ei au ajuns în județ din cauza fricii de război, a foametei sau a altor probleme pe care le au în țara lor.

„Atât de mulți azilanți nu au mai fost în centrul din Maramureș de ani buni, și toate aceste guri trebuie hrănite, iar fondurile nu sunt îndeajuns. După ce au fugit din calea războiului, persecuției și foamei, refugiații se confruntă acum cu noi lipsuri, iar colegii din ASSOC care ajută la reintegrarea lor au sărit în ajutor, lansând acest apel la solidaritate”, au mai precizat cei de la ASSOC.

Mai multe detalii despre acest subiect se pot afla de la Marian Sitar (tel: 0754.342.294).

V.R.