D'ALE GURII - Ce au în comun caltaboșii cu castraveții cu miere

Nu mai puțin de 31 de produse reprezentative pentru județul Maramureș au obținut până în prezent licența de utilizare a mărcii ”Bun de Maramureș”, prin derularea Planului de acțiune pentru dezvoltarea lanțurilor alimentare din județul Maramureș, elaborat de Consiliul Județean Maramureș în cadrul Proiectului FoodChains 4 Europe – FC4EU (Lanțuri alimentare pentru Europa).

D'ALE GURII - Ce au în comun caltaboșii cu castraveții cu miere

Oficialii Consiliului Județean Maramureș spun că la finele lunii trecute asociația a încheiat analiza primelor cereri de licențiere cu marca “Bun de Maramureș” primite din partea unor producători locali din industria alimentară. Au primit licențele de utilizare a mărcii mai multe produse, cum ar fi conserve de legume/murături: castraveți cu miere, murături asortate, zacuscă cu vinete,  Dulceață: silvoiță, dulceața de ardei iute, produse din carne: Mangalița - caltaboși, cârnați afumați, cârnați de casă, ceafă crud uscată, ciolan afumat, cotlet crud uscat, costiță afumată, costiță haiducească, jambon afumat, jumări, pate de casă, piept ardelenesc, salam crud uscat, salam de porc, slănină afumată, șunculiță ardelenească, tobă.
Avem și produse de băcănie și anume untură condimentată la borcan, ulei floarea soarelui presat la rece, ulei semințe dovleac presat la rece, ulei de cătină presat la rece, ulei de măceșe presat la rece, ulei de nuci presat la rece, ulei semințe struguri presat la rece, ulei infuzat presat la rece, paste semințe dovleac și nuci.

H.D.