DACĂ ECONOMISEȘTI TIMP DE 18 ANI - Câți bani vei strânge pentru facultatea copilului

În ziua de astăzi să ții un copil la facultate nu este chiar atât de simplu sau ieftin, mai ales dacă el va sta la cămin și va fi într-un alt oraș.

DACĂ ECONOMISEȘTI TIMP DE 18 ANI - Câți bani vei strânge pentru facultatea copilului

În ziua de astăzi să ții un copil la facultate nu este chiar atât de simplu sau ieftin, mai ales dacă el va sta la cămin și va fi într-un alt oraș. Însă dacă alegi să economisești pentru educația superioară a copilului încă din ziua în care acesta s-a născut, fii sigur/a că îți vei mulțumi peste 17-18 ani, când nu va mai trebui să suporți această povara financiară, conform ziare.com.

 Cum să faci peste 8000 de euro?

Astfel, dacă vrei să îi asiguri un bun start în viață de adult copilului tău, ar fi indicat să pui deoparte, într-un cont de economii în euro, câte 25 de euro pe lună, iar la finalul celor 18 ani de economisire, vei avea o suma de peste 8.600 de euro (34.000 de lei, la valoarea de astăzi). Aici trebuie să iei în calcul un randament de 2% al contului de economii și o devalorizare de 2-3% a leului în față monedei europene.

Iar dacă te ajută buzunarul, pentru 50 de euro pe lună, ai putea să-i asiguri un trai bun de-a lungul întregii facultăți, pentru că vei avea în cont undeva la 17.200 de euro. Pentru o facultate care durează trei ani, ai putea să-i asiguri un venit stabil de aproape 500 de euro lunar, iar dacă copilul se mai și angajează pe perioada studiilor, atunci va avea un venit destul de consistent, mai arată ziare.com.