DACĂ FĂRCAȘA NU E GATA - Deșeurile menajere din Maramureșul istoric vor fi depozitate la Oradea și Zalău

Bătaie mare de cap pentru comunele Maramureșului Istoric, care în ajun de Crăciun au rămas cu gunoaiele neridicate. Acum vor trebui să le ducă la Oradea și Zalău fiindcă depozitul de la Fărcașa e încă nefuncțional.

DACĂ FĂRCAȘA NU E GATA - Deșeurile menajere din Maramureșul istoric vor fi depozitate la Oradea și Zalău

Reprezentanții societăților de colectare a deșeurilor de la nivelul județului, respectiv Drusal SA, Herodot Grup SRL și Glod Sal SRL, au fost convocați la discuții în vederea găsirii celor mai eficiente soluții în ceea ce privește colectarea deșeurilor menajere și depozitarea acestora. Rampa de gunoi amenajată la Sighetu Marmației urma să își sisteze activitatea în februarie 2021, însă în urma unei acțiuni în instanță, nu mai pot fi depozitate resturile menajere aici începând din această săptămână. Consiliul Județean a luat legătura cu conducerea administrațiilor din județele Bihor și Sălaj primind acordul ca deșeurile menajere să fie colectate și depozitate la Oradea și respectiv Zalău.

”În momentul de față aceasta este soluția pe care o avem la dispoziție pentru Maramureșul Voievodal. S-au început procedurile necesare în vederea amenajării unui nou depozit temporar astfel încât să nu mai avem astfel de probleme la nivelul județului până în momentul în care depozitul de la Sârbi – Fărcașa va deveni funcțional. Am discutat cu reprezentanții Gărzii de Mediu, cu conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Maramureș, în vederea întocmirii documentației necesare pentru a respecta toate normele în vigoare”, a subliniat Ionel Bogdan.

 Oficialii CJ Maramures spun ca lucrările la depozitul ecologic de la Sârbi vor fi finalizate până în 2023. Amplasamentul de la Farcasa va fi pus în siguranță astfel încât lucrările rămase de realizat să fie executate de un operator economic serios care să ducă la bun sfârșit acest proiect vital pentru județ.

 Ce nu spune însă Consiliul Județean este faptul că această depozitare la Oradea și Zalău a deșeurilor va aduce prețuri mai mari către populație.

H.D.