CUTREMURĂTOR - Bolnavi îmbrăcați sumar și ținuți în mizerie

Romania anului 2020 vine cu o realitate crudă. În plină pandemie de coronavirus, ies la iveală cele mai urate aspecte ale sistemului sanitar și situația jalnică din multe spitale.

CUTREMURĂTOR - Bolnavi îmbrăcați sumar și ținuți în mizerie

Un astfel de exemplu este și Spitalul Județean din Reșița, unde inclusiv ministrul Sănătății s-a autosesizat și a dispus efectuarea unui control, relatează Agerpres. 

Totul a început după postarea pe rețelele de socializare a unor imagini în care se pot vedea pacienți îmbrăcați sumar și o stare de curățenie precară. După ce opinia publică a văzut pozele, s-a demarat o anchetă internă. 

"Am deschis o anchetă internă pentru a vedea cine sunt pacienţii şi cine i-a îngrijit şi când au fost făcute fotografiile. Am stat de vorbă cu personalul medical pentru a identifica situaţia şi a lua măsurile care se impun. (...) Ştim că este mizerie în spital, recunoaştem cu toţii ceea ce se întâmplă în sistem", a declarat miercuri, la Digi 24, managerul spitalului din Reşiţa, citat de Agerpres. 

Situația nici nu este de mirare, în condițiile în care, după cum recunoaște și conducerea spitalului, în ultimii 30 de ani nu s-au făcut investiții. Clădirea insalubră care găzduiește spitalul datează din 1957.

Conducerea unității medicale recunoaște toate lipsurile și spune că situația nu este mai roz nici în privința personalului medical, care face față cum poate valului de pacienți. 

A.H.