CU ZÂMBETUL PE BUZE - România a trecut de Polonia și s-a calificat în grupele principale

Victorie extrem de importantă obținută de România la Campionatul European.

CU ZÂMBETUL PE BUZE - România a trecut de Polonia și s-a calificat în grupele principale

Meci de totul s-au nimic pentru România la Campionatul European de handbal feminin. Cu spectrul eliminării din competiție deasupra capului, tricolorele au învins azi Polonia, în grupa D, și s-au calificat în faza următoare a turneului.

România – Polonia 28-24 (11-15)

România: Dumanska (3 intervenții/16 aruncări, 19%), Dedu (5/16, 31%) – Dincă 3 goluri/din 4 aruncări, Subțirică-Iovănescu 0/1, E. Buceschi 1/5, Neagu 8/16, Laslo 6/7, A. Popa, L. Popa 2/2, Polocoșer, Ostase 6/7, Seraficeanu 0/2, Iuganu 2/2, Savu, Dindiligan 0/1.

Polonia: Gawlik (7/27, 26%), Placzek (0/5 %) – Labuda 5/6, Gega 3/9, Grzyb 2/2, Gorna, Zych 2/5, Drabik, Rosiak 7/8, Woloszyk, Nosek 2/6, Kochaniak 1/2, Szarawaga 1/1, Swierzewska, Roszak, Nocun 1/1.

Au arbitrat: Karina Christiansen și Line Hesseldal Hansen.

Prima repriză a semănat izbitor cu meciul pierdut de România împotriva Germaniei și speranțele în rândul suporterilor la o victorie nu erau prea mari. A venit însă pauza și în partea a doua a jocului lucrurile s-au schimbat radical. Tricolorele s-au apărat mult mai agresiv și mai atent și rezultatele nu au întârziat să apară.

România a revenit treptat în joc și a reușit să egaleze în min. 45 (18-18), când Cristina Neagu a transformat o aruncare de la 7 metri. Am preluat apoi pentru prima dată conducerea în min. 48, prin golul marcat de Eliza Buceschi (20-19), după care polonezele au mai reușit o singură dată să egaleze (21-21, min. 52). Finalul a fost dominat clar de România, care a jucat aproape perfect în atac și a obținut asfel o victorie importantă, probabil, chiar pentru soarta handbalului feminin din România.

Cristina Laslo (CS Minaur) a fost desemnată cea mai bună handbalistă a meciului. Ea a marcat atunci când România avea mai mare nevoie în urma unor acțiuni individuale.

Au mai fost și alte lucruri bune în naționala României. Laura Popa s-a descurcat de minune pe extrema dreaptă, iar Lorena Ostase a dovedit că este un pivot pe care România se poate baza. De asemenea, Cristina Neagu a jucat mult mai bine decât cu Germania și acest lucru s-a văzut pe tabela de marcaj.

Luni, de la ora 21.30, România va întâlni Norvegia în ultimul meci din grupa D.

M. S.