CREDULI - Maramureșenii continuă să cadă pradă concursurilor false cu premii fabuloase

O secundă de neatenție te poate lăsa fără banii pentru care ai muncit o viață. Infracțiunile de acest gen au început să fie tot mai frecvente în Maramureș, tocmai de aceea maramureșenii trebuie să fie cu mare băgare de seamă atunci când scot bani de la bancomat.

CREDULI - Maramureșenii continuă să cadă pradă concursurilor false cu premii fabuloase

„Pentru a preveni victimizarea prin infracțiunile cibernetice polițiștii vă recomandă să utilizați cu mare atenție datele  card-urilor bancare atunci când faceți plăți online; să acordați o atenție sporită site-urilor de pe care faceți cumpărături și în nici un caz nu vă salvați datele card-ului pe acestea; să fiți extrem de atenți dacă primiți mesaje „din partea băncii” prin care vi se solicită date despre cont, parole etc.

Citiți cu atenție mesajele, comparați adresa expeditorului cu cea din corespondențele anterioare. Puteți retransmite băncii e-mail-urile prin care vi se cer astfel de date, scriind adresa. Nu deschideți link-urile și nu descărcați atașamentele din astfel de mesaje. Dacă aveți dubii cu privire la o tranzacție, efectuați verificări suplimentare;

Ignorați reclamele prin care sunteți anunțați că ați câștigat premii pentru care vi se cer sume mici de bani cu plata online; fiți atenți cui transmiteți datele card-ului bancar - unele persoane profită de încrederea acordată; și bineînțeles evitați să lipiți bilețel cu codul PIN pe card-ul bancar. Rețineți!!! Un singurclick vă poate lăsa cu conturile goale”, îi avertizează polițiștii pe maramureșeni.

H.D.