CRĂCIUN COVID-19 - Cum ține Maramureșul Istoric pandemia în frau

Cazurile noi de COVID-19 sunt ținute în frau în Maramureșul Istoric.

CRĂCIUN COVID-19 - Cum ține Maramureșul Istoric pandemia în frau

La aproximativ două săptămani de la Crăciun, cazurile de COVID-19 nu au crescut considerabil în Maramureșul Istoric, semn că în mare parte lumea a respectat regulile impuse de autorități. Conform analize DSP Maramureș din 7 ianuarie, Maramureșul Istoric reușește să țină în frau pandemia.

Chiar dacă numărul cazurilor a crescut ușor față de săpătămana precedetă, încă localitățile din această zonă au o incidență sub 1 la mia de locuitori.

Astfel, conform datelor DSP Maramureș, orașul Borșa a înregistrat 12 cazuri în ultimele 14 zile și are o incidență de 0,4 la mia de locuitori. Asta cu tot cu turiștii care și-au făcut apariția în zonă odată cu sezonul rece sau care au ales să petreacă aici Crăciunul.

În Vișeu de Sus situația este sensibil mai rea. Aici au fost depistate 14 cazuri noi în ultimele două săptămani, iar incidența în localitate este de 0,79. În comuna Moisei au fost depistate 7 cazuri noi și incidența este de 0,74. 

În Dragomirești au fost confirmate 3 cazuri noi, iar incidența în localitate este de 0,95. Comuna Vișeu de Jos se află la limita incidenței de 1 la mia de locuitori. Aici au fost confirmate 5 cazuri noi de COVID-19, iar incidența este de 0,99. 

A.H.