COVID - Zeci de maramureșeni sunt amendați zilnic pentru refuzul de a purta mască

Suntem la aproape un an de zile de la startul pandemiei de coronavirus și încă mai sunt mulți maramureșeni care refuză să poarte mască de protecție. Își asumă riscul de a fi amendați de polițiști.

COVID - Zeci de maramureșeni sunt amendați zilnic pentru refuzul de a purta mască

La activitățile desfășurate în data de 29 ianuarie a.c., au participat 86 de polițiști din cadrul I.P.J. Maramureş, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, DSVSA Maramureş, OPC Maramureş şi ai ITM Maramureş.

 „În cadrul celor 11 acțiuni punctuale desfăşurate, au fost verificate 42 de societăți  comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 1.467 persoane şi au fost verificate 87 de  mijloace de transport, din care nouă mijloace de transport public în comun. În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 57 sancțiuni contravenționale, respectiv 50 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală și șapte sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti, a fost de 13.000 de lei”, precizează IPJ Maramureș. 

Polițiștii maramureșeni spun că acțiuni de acest gen se vor desfășura până la încetarea măsurilor restrictive. În continuare se recomandă maramureșenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. 

A.H.