COVID- UE critică Marea Britanie pentru aprobarea primului vaccin împotriva virusului

Dr. Anthony Fauci, principalul expert american în boli infecțioase, a declarat că Marea Britanie nu a fost la fel de riguroasă ca SUA în procesul său de aprobare a vaccinului Covid-19

COVID- UE critică Marea Britanie pentru aprobarea primului vaccin împotriva virusului

Marea Britanie a devenit miercuri prima țară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer pentru coronavirus.

„Marea Britanie nu a făcut-o la fel de atent”, a declarat el pentru Fox News. 

Marea Britanie și-a apărat procesul și a declarat că vaccinul este sigur și eficient. Dr. June Raine, alături de agenția de reglementare a medicamentelor și a produselor medicale (MHRA) a analizat datele preliminare privind studiile vaccinurilor care datează din luna iunie.

„Niciun vaccin nu ar fi autorizat pentru furnizare în Marea Britanie, cu excepția cazului în care sunt respectate standardele preconizate de siguranță, calitate și eficacitate”, a spus autoritatea de reglementare.

Joi, directorul general adjunct al Marii Britanii, Prof. Jonathan Van-Tam, a declarat pentru BBC că este „foarte încrezător” în MHRA.

„Există mai mult de 100 de ani de experiență medicală între autoritatea de reglementare din Marea Britanie și comitetul care sfătuiește ce grupuri de persoane sunt vaccinate mai întâi”.

Vaccinul Pfizer a fost considerat sigur pentru utilizare în Marea Britanie săptămâna viitoare.

Remărcile doctorului Fauci vin în timp ce SUA se apropie de 14 milioane de infectări totale cu Covid-19 și 273.590 de decese înregistrate. Medicul de top a declarat faptul că SUA va primi aprobarea vaccinului în curând și a apărat Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) și procesul de revizuire a acestuia.

"Verificăm cu atenție toate datele pentru a garanta publicului american că acesta este un vaccin sigur și eficient”, a declarat doctorul Fauci.

B.N