COVID - Se relaxează măsurile luate de autorități în Maramureș

În conformitate cu prevederile legislației în vigoare (HG nr.967/2020), respectiv valoarea incidenței cazurilor cumulate în ultimele 14 zile la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județ, se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în localitățile/unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori.

COVID - Se relaxează măsurile luate de autorități în Maramureș

Aici intra localitățile Strâmtura, Băiuț, Călinești, Leordina, Sacel, Giulești, Baita de sub Codru, Bicaz, Borsa, Ariniș, Rona de Sus, Moisei, Botiza, Asuaju de Sus, Suciu de Sus, Gardani, Basesti, Bocicoiu Mare, Remeti, Groșii Țibleșului, Ruscova, Rozavlea, Lăpuș, Bistra, Bârsana, Repedea si Poienile de sub Munte). De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc se desfășoară fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, în localitățile/unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

In acest caz vorbim de Vișeu de Sus, Seini, Coroieni, Șomcuta Mare, Ulmeni, Mireșu Mare, Copalnic Mănăștur, Satulung, Dumbrăvița, Cicârlău, Câmpulung la Tisa, Târgu Lăpuș, Ocna Sugatag, Sighet, Valea Chioarului, Vima Mica, Sarasau, Vadu Izei, Ardusat, Rona de Jos, Oncești, Dragomirești, Cupșeni, Săliștea de Sus, Sălsig, Bogdan Vodă, Fărcașa, Remetea Chioarului, Petrova, Cernesti și Sapanta.

Se interzice desfășurarea activității cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc în localitățile/unitățile administrativ-teritoriale care au depășit incidența de 3 cazuri la 1000 de locuitori. Trebuie spus că la acest moment în judet avem 15 localități care au rata de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori.

Este vorba despre Groși, Vișeu de Jos, Baia Mare, Recea, Poienile Izei, Cavnic, Baia Sprie, Coltău, Tautii Magheraus, Budești, Șișești, Desești, Coas și Sacalaseni.

Ar mai de spus poate doar că la nivel de judet avem doar patru localități care în ultimele 14 zile nu au raportat niciun caz de coronavirus. Este vorba despre Ieud, Sieu, Boiu Mare si Oarța de Jos. La fel cum sunt localități, cum este Moiseiul, unde rata de infectare a scăzut sub 1, în ultimele 14 zile fiind doar opt cazuri noi la aproape 10.000 de locuitori.

H.D.