COVID - S-au dat amenzi în Maramureș pentru chefuială deși nu era voie

Polițiștii maramureșeni au aplicat zeci de amenzi maramureșenilor pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții. Informația a fost confirmată de către IPJ Maramureș.

COVID - S-au dat amenzi în Maramureș pentru chefuială deși nu era voie

În ultimele 24 de ore au fost verificate de către polițiști 40 de societăți  comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 1040 persoane şi au fost verificate 72 de  mijloace de transport, din care nouă mijloace de transport public în comun. În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 62 sancțiuni contravenționale și anume 17 sancțiuni au fost aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, 41 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv patru sancţiuni au fost aplicate persoanelor fizice care nu au respectat măsurile privind deplasarea/libera circulaţie.Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti, a fost de 16.750 de lei.

 „Acțiuni de acest gen se vor desfășura până la încetarea măsurilor restrictive. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viaţa tuturor persoanelor sunt cele mai importante. Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului judeţ”, precizează IPJ Maramureș.

H.D.