COVID - De mâine cumpărăturile se fac cu reguli noi

Măsurile care s-au luat în această seară sunt luate pentru a încerca salvarea Băii Mari de la carantină. De mâine băimărenii care merg la cumpărături vor trebui să respecte niște reguli mult mai stricte.

COVID - De mâine cumpărăturile se fac cu reguli noi

Pentru desfășurarea activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul economiei și evitarea producerii aglomerării de persoane, pentru o perioadă de 14 zile, CJSU a decis ca în toate magazinele comerciale/agenți economici din municipiul Baia Mare, se va asigura pentru fiecare client o suprafață utilă neocupată (de rafturi, mobilier) de minim 4 mp (numărul maxim de clienți se va calcula în funcție de suprafața magazinului/agentului economic și va fi afișată la intrare).

Accesul se va realiza, acolo unde este posibil, unidirecțional, cale/flux de acces pentru intrare, respectiv cale/flux de acces pentru ieșire, iar acolo unde nu este posibil se vor amplasa linii/bariere de separare. Tot în Baia Mare se interzice, pentru o perioadă de 14 zile, accesul în  bazele/sălile de sport din cadrul unităților de învățământ preuniversitar a persoanelor care nu sunt legitimate în cadrul unor cluburi sportive și care nu participă la competiții derulate sub egida federațiilor sportive de specialitate.