COVID - Cum stă Baia Mare la incidența cazurilor

Analiza incidenței cazurilor de coronavirus pe județul nostru, publicată de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș arată că Baia Mare a căzut pe locul trei în ceea ce privește numărul de pacienți pozitivi raportați la mia de locuitori.

COVID - Cum stă Baia Mare la incidența cazurilor

Astfel, municipiul reședință de județ avea incidența de 5,92 în data de 23 noiembrie 2020. Pe primul loc se află în continuare localitatea Groși cu o incidență pe ultimele 14 zile de 7,57, iar pe locul doi se află Vișeu de Jos cu 6,12. Analiza arată că Baia Mare a reușit să scadă considerabil la incidența cazurilor, în condițiile în care în urmă cu o săptămână avea o incidență de 7,35. În ultimele două săptămâni, în Baia Mare au fost depistate 861 de cazuri, în Vișeu de Jos 31, iar în Groși 24. În cazul Băii Mari, 34 de cazuri de coronavirus sunt din focare.

La data de 23 noiembrie, 4 localități din Maramureș aveau o incidență a cazurilor peste 5 la mia de locuitori, față de 8 câte erau în urmă cu o săptămână. De asemenea 17 localități au incidența peste 3, față de 25 în urmă cu o săptămână. |n localitățile Ariniș, Ieud, Rozavlea, {ieu și Oarța de Jos nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus în ultimele 14 zile, aici incidența cazurilor fiind 0.

Vă reamintim că oficial s-a cerut prelungirea carantinei pentru municipiul Baia Mare pentru o perioadă de șapte zile.

A.H.