COVID- Ce țară a depășit pragul de 100.000 de decese din cauza virusului?

Mexic, a înregistrat peste 100.000 de decese din cauza virusului, Covid-19. Potrivit Universității Johns Hopkins, țara a suferit 100.104 decese de când a început pandemia.

COVID-  Ce țară a depășit pragul de 100.000 de decese din cauza virusului?

Oficialii guvernamentali au recunoscut că valoarea reală a deceselor este mult mai mare. Doar SUA, Brazilia și India au înregistrat mai multe decese decât Mexicul.

Rata de mortalitate în Mexic este de 9,8% , fiind una dintre cele mai mari din lume, potrivit datelor Johns Hopkins (bbc).

Criticii îl acuză pe președintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador. Acesta este pus la zid pe motivul că nu a luat măsurile potrivite de combatere a focarului de la începutul pandemiei și că a înlăturat restricțiile mult prea repede.

În martie, guvernul a lansat reclame, declarând că virusul „nu este o situație de urgență”, iar președintele Obrador, a declarat presei că amuletele și rugăciunile sunt „scutul său protector” împotriva infectării.

Potrivit Universității John Hopkins din SUA, Mexicul devine acum a patra țară în clasament, cu cele mai mari cifre de deces din lume.

B.N