COVID-19 - Unde vor fi paturi noi pentru pacienți în Maramureș

Autoritățile intenționează să crească capacitatea de tratare a pacienților cu coronavirus, în condițiile în care spitalele din Baia Mare sunt deja pline.

COVID-19 - Unde vor fi paturi noi pentru pacienți în Maramureș
Autoritățile județene caută soluții pentru valul de pacienți confimați cu noul coronavirus în județul nostru, astfel încat, pe cat posibil, să nu afecteze bolavii cu alte afecțiuni. În acest sens s-au găsit cateva soluții și urmează să vedem cum vor fi puse în practică. 
”Am identificat două soluții pentru a reuși să suplimentăm numărul de paturi pentru pacienții pozitivi cu COVID-19. Una dintre acestea este utilizarea fostei clădiri din Baia Mare în care a funcționat Secția Pediatrică III. Trebuie să vedem exact care sunt posibilitățile ca această clădire să fie amenajată și dotată corespunzător astfel încât, aici, să fie alocate aproximativ 45 de paturi. De asemenea, luăm în calcul și posibilitatea transformării corpului D3 al Spitalului din Borșa în Compartiment tampon unde să se acorde îngrijiri pacienților cu forme ușoare și medii”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.
A.H.