COVID -19 - Primele doze din vaccinul Moderna au ajuns și la Șomcuta Mare

Activitatea centrului de vaccinare din Șomcuta Mare a început joia trecută (28 ianuarie).

COVID -19 - Primele doze din vaccinul Moderna au ajuns și la Șomcuta Mare

Activitatea centrului de vaccinare din Șomcuta Mare a început joia trecută (28 ianuarie). După cum spune Florentina Pârvan, medic coordonator al Centrului de vaccinare din Șomcuta Mare, de atunci centrul a primit vaccinuri în tranșe diferite, în funcție de numărul pacienților trecuți pe listele primite de la Serviciul de Transmisiuni Speciale.

“În funcție de listele acestea, noi primim dozele periodic. De exemplu, ieri după masă (3 februarie) am primit 60 de doze pentru perioada 4-7 februarie”, a spus Florentina Pârvan, exclusiv pentru “Glasul Maramureșului”.

Tot miercuri, 3 februarie în Centrul de vaccinare din Șomcuta Mare a ajuns pentru prima dată vaccinul Moderna, din care se fac zece doze, pentru 10 pacienți.

O primă schimbare, pe care oamenii n-o știu

Tot de la aceasta aflăm și de o problemă pe care oamenii nu o prea cunosc.

“O problemă care a apărut și pe care lumea n-o știe este că din 28 ianuarie, cei din grupele esențiale au fost decalați cu 10 zile, fiind reprogramați în 8 februarie, prin grija STS-ului. Aceasta fiind prima lege care a apărut în cursul lucrurilor”, a spus ea.

Odată cu apariția acestei legi, medicii au fost ușor bulversați.

“De pe o listă de 150 de persoane, ceea ce sunt foarte mulți, au rămas în acest moment doar persoanele de peste 65 de ani, pe care le vaccinăm. Așadar, cronicii și persoanele esențiale au ieșit din categoria celor pe care îi vaccinăm acum. În această situație, noi trebuie să ne organizăm în așa fel încât să vaccinăm oamenii în așa fel încât să nu se piardă doze”, a menționat ea.

V.R