COVID-19 - Părerea medicilor din județ despre vaccinare

Medicii de familie din Maramureș speră că vaccinul anti-COVID-19 ne va ajuta pe toți să revenim la o viață normală.

COVID-19 - Părerea medicilor din județ despre vaccinare

Președintele Asociației Medicilor de Familie Maramureș, Gheorghe Lascu, a precizat într-un mesaj pe rețelele de socailizare, că s-a vaccinat împotriva noului coronavirus și că nu a avut nicio reacție adversă, la trei zile după vaccinare. 

”Procedura de vaccinare este un pic mai complexă, nu este chiar așa de simplu. Trebuie să-ți faci un cont pe site-ul guvernamental și ești programat la vaccinare. Nu toți medicii de familie se vaccinează odată. Unii s-au vaccinat mai repede, alții mai tarziu, în funcție de data la care ești prgramat la vaccinare.

Din ce am discutat cu colegii, cei mai mulți doresc să se vaccineze. Ideea este că trebuie să ne grăbim, dacă vrem să ne întoarcem la viață cat de cat normală”, a declarat Gheorghe Lascu, președintele Asociației Medicilor de Familie Maramureș. 

Același lucru l-au mărturisit și alți medici de familie care au fost imunizați și care spun că le vor recomanda pacienților să se imunizeze. 

Au trecut aproape 48 de ore de când am făcut vaccinul antiCovid...Da, l-am făcut, din responsabilitate pentru cei cu care interacționez zi de zi, pacienții mei, și în primul rând, pentru mine. Am ales să mă imunizez prin acest vaccin. Nu am să-i blamez niciodată pe cei care aleg altă variantă decât cea aleasă de mine așa cum, n-am să accept nici eu să fiu admonestat sau jignit pentru ceea ce am ales. Nu am legătură nici cu Soros, nici cu Bill Gates, nici cu noua ordine mondială pe care o promovează unii. Pur și simplu, sunt medic și am considerat, științific vorbind, că e varianta cea mai bună.

Nu am avut nici cea mai mică reacție adversă, sunt în continuare un om normal...Dacă pacienții mei mă vor întreba ce să facă, am să-i încurajez să-l facă, așa cum de ani de zile i-am protejat prin administrarea vaccinului gripal și pe copii, prin vaccinurile copilăriei. E puterea exemplului. În rest, îmi doresc să-mi fie bine , atât mie cât și celor din jur și sper să ajungem din nou la o viață normală”, a scris Călin Man, medic de familie în Seini, într-o postare pe rețelele de socializare. 

A.H.