COVID-19 - Medicamentul cu anticorpi a fost autorizat de urgenţă în SUA

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a autorizat tratamentul experimental, numit Bamlanivimab.

COVID-19 - Medicamentul cu anticorpi a fost autorizat de urgenţă în SUA

Medicamentul cu anticorpi, asemănător cu cel care a fost tratat Donald Trump, dezvoltat de Eli Lilly & Co, a primit de urgență autorizație de utilizare pentru tratarea bolnavilor de Covid-19 în Statele Unite, conform digi24.

În urma acestei decizii, se lărgeşte accesul la un tratament despre care datele sugerează că este eficient în menţinerea persoanelor infectate cu coronavirus în afara spitalului, scrie Mediafax, citat de digi24. Tratamentul dezvoltat de Eli Lilly constă într-o doză unică şi puternică de anticorpi. Ca şi structură, seamănă cu tratamentul pe care şi Donald Trump l-a primit, pornind de la un cocktail de anticorpi.

Fostul guvernator New Jersey, Chris Christie, este unul dintre beneficiarii tratamentului cu medicamentul dezvoltat de Eli Lilly. Guvernatorul a fost depistat cu infecţie SARS-CoV-2 în această toamnă şi vaccinul cu anticorpi i-a fost administrat de urgenţă, în faza incipientă a bolii.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente a autorizat tratamentul experimental, numit Bamlanivimab, pentru utilizarea medicamentului împotriva formelor uşoare şi moderate de COVID-19, inclusiv la cei cu vârsta de 65 de ani şi peste şi la pacienţii copii, scrie Bloomberg citând site-ul companiei farmaceutice, mai arată sursa citată.

 

C.S.