COVID-19: Marea Britanie este prima țară din lume care certifică vaccinul Pfizer împotriva virusului

Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer împotriva coronavirusului, deschizând calea pentru vaccinarea în masă.

COVID-19: Marea Britanie este prima țară din lume care certifică vaccinul Pfizer împotriva virusului

Purtătorul de cuvânt britanic de medicamente, MHRA, spune că vaccinul, care oferă o protecție de până la 95% împotriva virusului Covid-19 este sigur să fie lansat.

„Primele 800.000 de doze vor fi disponibile în Marea Britanie începând cu săptămâna viitoare. Oamenii ar trebui să aștepte să fie contactați de NHS”, a declarat secretarul pentru sănătate, Matt Hancock.

Persoanele vârstnice și personalul din casele de îngrijire sunt în topul listei de priorități, urmate de cei cu vârsta de peste 80 de ani și personalul de sănătate. Din cauza stocurilor limitate și a necesității depozitării la -70C, este posibil ca primele vaccinări să aibă loc în spitale.

Când voi avea acces la vaccin?

Marea Britanie a comandat deja 40 de milioane de doze din vaccinul gratuit, suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni.

„2020 a fost groaznic, iar 2021 va fi mai bun. Sunt încrezător acum, cu știrile de astăzi, că începând de primăvară, de Paști, lucrurile vor fi mai bune.Vara anului viitor va fi de neuitat." a declarat secretarul pentru sănătate pentru BBC.

Prim-ministrul Boris Johnson a adăugat:

„Aprobarea vaccinului este singura metodă care ne va permite în cele din urmă să ne recuperăm viața și să punem economia în mișcare. Ajutorul este pe drum”, a declarat prim-ministrul.

Directorul executiv al NHS, Sir Simon Stevens, a declarat că serviciul de sănătate se pregătește pentru „cea mai mare campanie de vaccinare din istoria țării noastre”.

B.N