COVID-19 - Gravidele supraponderale mai vulnerabile

Luna februarie este dedicată sănătății reproducerii, ocazie cu care autoritățile vorbesc și despre riscurile suplimentare ale pandemiei în cazul gravidelor.

COVID-19 - Gravidele supraponderale mai vulnerabile

Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș atrage atenția gravidelor că exită o anumită categorie de persoane care este mai vulnerabilă în fața noului coronairus, iar unele femei însărcinate sunt predispuse să facă forme mai severe ale COVID-19.

Femeile gravide care sunt mai în vârstă, supraponderale și au afecțiuni medicale preexistente, cum ar fi hipertensiunea și diabetul zaharat, par să aibă un risc crescut de a dezvolta o formă severă de COVID-19. Prin urmare, este important să ia măsuri de precauție pentru a se proteja împotriva COVID-19 și să raporteze posibilele simptome (inclusiv febră, tuse sau dificultăți de respirație) furnizorului lor de asistență medicală, a precizat Rareș Pop, directorul DSP Maramureș.

De altfel, pe parcursul lunii februarie, instituția derulează campania “Sănătatea reproducerii – tu decizi ce este mai bine pentru tine!”.

A.H.