COVID-19 - Faci sport? Scapi mai repede din spital

Sportul își spune cuvantul în randul pacienților infectați cu noul coronavirus. Persoanele care fac des exerciții fizice scapă mai repede din spital.

COVID-19 - Faci sport? Scapi mai repede din spital

Persoanele care au o viață activă au șanse mai mici de a ajunge în spital dacă se ingfectează cu noul coronavirus. Iar dacă totuși au nevoie de îngrijiri spitalicești, cel mai probabil sunt externați mai repede. Cel puțin la această concluzie au ajuns cercetătorii Fundației pentru Cercetare din Sao Paulo, relatează Agerpres. 

Riscul de spitalizare al persoanelor care au contractat noul coronavirus a fost cu peste 34% mai mic în rândul persoanelor "suficient de active". Mai exact, asta înseamnă că persoanele respective au făcut cel puțin 150 de minute de activitate fizică aerobică de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate de intensitate ridicată pe săptămână.

Studiul s-a bazat pe un sondaj efectuat de Universitatea din Sao Paulo în colaborare cu alte centre braziliene de studii superioare şi a cuprins 938 de brazilieni care au contractat COVID-19.

A.H.