COVID-19 - Experiența unui pacient internat în Sighet

Un bărbat confirmat cu noul coronavirus povestește experiența sa după ce a fost internat în Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

COVID-19 - Experiența unui pacient internat în Sighet
Acesta vrea să încurajeze maramureșenii din zonă să nu se teamă de internare dacă nu se simt bine. Experiența din spital a fost una neplăcută din cauza bolii, dar conduita personalului medical a fost ireproșabilă, susține bărbatul.
”Dacă faceţi o formă severă de Covid-19, dacă sunt locuri disponibile, nu ezitaţi să vă internaţi la secţia Infecţioase a spitalului din Sighetu Marmaţiei! Spun asta cu toată responsabilitatea. Am avut parte de cele mai bune îngrijiri. Şi să nu înţeleagă cineva că am fost privilegiat. După externare, am stat de vorbă cu alţi bolnavi internaţi acolo. Aceeaşi impresie! Profesionalism desăvârşit şi umanitate la cele mai înalte cote! Tot personalul, medical sau nemedical, implicat la maxim în alinarea suferinţelor care, credeţi-mă, sunt, de multe ori, foarte greu de suportat.
Toţi cei care lucrează acolo, îmbrăcaţi din cap până-n picioare cu necesarul echipament de protecţie. Imaginaţi-vă asistentele, cu mască, vizieră şi mănuşi, căutându-mi venele în care să intre branulele! Puneţi-vă nişte mănuşi medicinale şi încercaţi să desfaceţi leucoplastul care să fixeze branula! Imaginaţi-vă tot personalul secţiei stând îmbrăcat protector în toate orele de serviciu. Lucrând de zor, de la bolnav la bolnav, din salon în salon, zi, noapte, zi, noapte...
Desigur că nu voi uita vreodată implicarea doamnei doctor de la Infecţioase căreia îi datorez salvarea vieţii mele. O persoană extrem de agreabilă, de grijulie, de un profesionalism absolut desăvârşit! Un om pe care l-am văzut bucurându-se sincer pe măsură ce rezultatele analizelor mele arătau calea spre vindecare.
Nu pot trece cu vederea că mâncarea la spital a fost excelentă. Scriu asta cu toată responsabilitatea. Dacă în ultimele zile de spitalizare n-am mai avut temperatură şi am putut mânca, s-a văzut asta prin recăpătarea atât de necesarelor puteri secătuite de un virus care cu mine s-a arătat a fi nemilos.
Am acasă, în chirie, un aparat pentru surplus de oxigen. Stau multe ore cu furtunul în nas. Face parte, oxigenarea suplimentară, din necesara schemă de tratament. Refacerea e de durată. A fost greu... Am avut tot timpul mască de protecţie. M-am spălat pe mâini şi pe faţă aşa cum ni s-a recomandat. Şi totuşi, oricare dintre noi se poate întâlni cu coronavirusul.
Am fost norocos că acum pot scrie aceste rânduri”, povestește Horia Picu, într-o postare pe Facebook.
A.H.