COVID-19 - Cum recunoaște Biserica meritele medicilor din prima linie

Spitalele din Baia Mare și conducerea Direcției de Sănătate Publică Maramureș au fost distinse de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului cu Ordinul Omagial ”Preot Nicolae Gherman” și Medalia Omagială ”Preot Nicolae Gherman”.

COVID-19 - Cum recunoaște Biserica meritele medicilor din prima linie
Conducerea Spitalului Județean de Urgență Baia Mare mulțumit reprezentanților Bisericii pentru distincțiile primite, în condițiile în care orice semn de recunoștință primit de cadrele medicale în această perioadă grea este bine primit. 
”Cu deosebită onoare și profundă recunoștință am primit, în nume personal și în numele colectivului Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, Ordinul Omagial ”Preot Nicolae Gherman” și Medalia Omagială ”Preot Nicolae Gherman” acordată de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului prin Preasfințitul Părinte Iustin, Episcop al Maramureșului și Sătmarului la Catedrala Episcopală ”Sfânta Treime” din Baia Mare.
Mulțumiri speciale aducem Episcopului Iustin pentru faptul că, într-un an de grea încercare pentru întreaga lume, când medicii, asistenții, infirmierii, brancardierii și toți angajații spitalelor s-au aflat în prima linie a luptei cu noul coronavirus, am fost recompensați cu acest Ordin Omagial și această Medalie Omagială care recunoaște munca pe care am depus-o, cu toții, neîncetat, în lupta cu pandemia.
Îi felicit și pe colegii mei, Ludovica Rusu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Gabriela Hofer, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare și dr. Rareș Pop, directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș, alături de toți colegii lor aflați în prima linie a acestei bătălii, care au primit cu aceeași apreciere Ordinul Omagial ”Preot Nicolae Gherman” și Medalia Omagială ”Preot Nicolae Gherman” din partea Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului prin Preasfințitul Părinte Iustin, Episcop al Maramureșului și Sătmarului la slujba săvârșită la Catedrala Episcopală ”Sfânta Treime” din Baia Mare.
Respectând Jurământul lui Hipocrate pe care l-am depus cu toții, ne angajăm ca, și pe viitor, să facem tot ce stă în puterile noastre pentru a oferi fiecărui pacient cea mai bună îngrijire medicală!”, precizează dr. Vasile Pop, manager-interimar al Spitalului Județean de Urgență "Dr. Constantin Opris" Baia Mare.
A.H.