COVID-19 - Cand nu ai nevoie de hartie de la DSP

Sunt situații în care pacienții care stau acasă din cauza COVID-19 nu au nevoie de hartie din partea DSP-ului pentru a primi concediul medical.

COVID-19 - Cand nu ai nevoie de hartie de la DSP

Maramureșenii care au fost confirmați cu noul coronavirus, dar au forme ușoare sau sunt asimptomatici și nu necesită internarea în spital, trebuie să stea acasă 14 zile. Aceștia nu mai au nevoie de nicio hârtie de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș pentru eliberarea concediilor medicale.

“Pentru persoanele asigurate, care după confirmarea diagnosticului de boală infectocontagioasă cu virusul SARS-CoV-2 nu necesită internare, certificatele de concediu medical se eliberează de către medicii de familie care au luat în evidență și au monitorizat pacienții. Durata concediilor medicale este stabilită de către medicii de familie în funcție de evoluția bolii și durata monitorizării (pentru pacienții asimptomatici/simptomatici cu forme ușoare perioada de izolare este de 14 zile de la data primului test pozitiv). Eliberarea concediului medical se face fără document eliberat de direcția de sănătate publică”, a declarat Carmen Prodan, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș.

A.H.