COVID-19 - Când începe vaccinarea populației din România

Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că, în țara noastră, vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 va începe cel mai repede anul viitor, în primăvară, relatează Agerpres.

COVID-19 - Când începe vaccinarea populației din România

Primii care vor fi vaccinați vor fi angajații din sistemul sanitar alături de românii din grupele de risc. Pentru că este nevoie de vaccin în toate țările din Uniunea Europeană, vaccinul va fi primit de fiecare țară în parte în mai multe tranșe, a explicat Horațiu Moldovan, secretar de stat în cadrul MS. 

"România este o parte a acordurilor încheiate cu UE pentru procurarea de vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2. Din cauza cererii extrem de ridicate, se pare că acest vaccin trebuie să ajungă în ţările membre ale UE într-un mod etapizat. Toate statele vor primi în acelaşi timp tranşe. Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sectorul sanitar şi persoanele din grupe de risc. Vaccinarea întregii populaţii va începe cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm că vaccinurile vor fi folosite la cel mai înalt grad de eficienţă şi siguranţă şi să respecte toate reglementările internaţionale. Ministerul Sănătăţii are o strategie de vaccinare în România şi există etape prevăzute, precum şi o reţea de stocare şi distribuţie. Noul vaccin pe care îl vom aplica pentru SARS-CoV-2 necesită condiţii speciale de transport şi depozitare şi aceste lucruri vor fi, cu siguranţă, bine gestionate", a afirmat, Horaţiu Moldovan, în dezbaterea prilejuită de Ziua mondială SIDA şi intitulată "Programul de tratament HIV în al doilea val COVID", citat de Agerpres.

A.H.