COVID-19 - Băimărenii se infectează la greu

Cei mai mulți pacienți infectați cu noul coronavirus sunt din Baia Mare. Trei din zece bolnavi provin de aici.

COVID-19 - Băimărenii se infectează la greu

Baia Mare este localitatea din Maramureș care conduce devansat la numărul de cazuri confirmate de Covid-19, conform analizei publicate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Maramureș. De la începutul pandemiei până la data de 1 noiembrie, 35% dintre pacienții care au contactat infecția cu SARS-CoV-2 au fost din Baia Mare, mai exact 1.608 de persoane. Pe locul doi se situează orașul Sighetu Marmației, cu un procent de 12% infectări, respectiv 559 de persoane. Urmează apoi Borșa, cu 4%, mai exact 191 de pacienți confirmați și Baia Sprie, tot cu 4%, dar cu 176 de persoane confirmate cu noul coronavirus.

Vișeu de Sus deține ponderea de 3% din totalul de cazuri confirmate din luna martie și are 144 de persoane care s-au îmbolnăvit. Restul de 42% sunt pacienți infectați cu Covid-19 din celelalte zone ale Maramureșului. Cele mai multe decese, în perioada menționată anterior, s-au înregistrat tot în rândul băimărenilor. 46 de persoane din municipiul reședință de județ și-au pierdut viața, conform datelor DSP Maramureș, respectiv 24% din numărul total de decedați. Locul doi este ocupat de către Sighetu Marmației, unde s-au raportat 15 decese până la data de 1 noiembrie, respectiv 8% din numărul total de cazuri.

Pe locul trei urmează Borșa cu 6%, mai exact cu 11 decese, iar apoi pe locul patru se situează Vișeu de Sus, cu 4% dintre decese, respectiv 8 persoane. Pe ultimul loc se află Baia Sprie, tot cu 4%, dar cu 7 persoane care și-au pierdut viața. Restul de 54% dintre decese, respectiv 104 persoane care și-au piedrut viața în timpul pandemiei, au fost din celelalte localități din Maramureș.

A.H.