Covid-19 - 38% din romani nu s-ar vaccina

Aproape 40% dintre romani au declarat că nu s-ar vaccina împotriva coronavirusului, în perioada imediat următoare, protrivit unui sondaj de opinie.

Covid-19 - 38% din romani nu s-ar vaccina

Un sondaj realizat în intervalul 25 septembrie - 16 octmbrie, în randul romanilor, a scos la iveală faptul că peste 38% dintre respondenți nu ar dori să se vaccineze în perioada imediat următoare, dacă ar exista această posibilitate. 

30% au declarat că ar aştepta o perioadă şi s-ar vaccina doar dacă ar auzi că persoanele care şi-au administrat un astfel de tratament nu au avut probleme. 21,8% au afirmat că s-ar vaccina, iar 8% au spus că ar accepta doar dacă li s-ar explica mai multe despre acest tratament.

Totodată, 44,2% au fost de părere că vaccinarea ar trebui discutată pentru fiecare persoană în parte. Părerile sunt împărțite în ceea ce privesc avantajele și dezavantajele vaccinării. 26,6% au apreciat că riscurile vaccinării sunt mai mari decât avantajele, în timp ce 25,5% au considerat că avantajele vaccinării sunt mult mai mari decât riscurile.


Sondajul a fost efectuat de către Centrul de Cercetări Sociologice Larics (CCSL), în parteneriat cu Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI), sub egida Secţiei de Ştiinţe Medicale a Academiei Române. Volumul eşantionului a fost de 1.000 de persoane, iar eroarea maximă admisă a datelor a fost de +/- 3%. Metoda folosită a fost ce a chestionarului aplicat telefonic.

A.H.